Wikimedia CEE Spring article contest

Ungaria și alți vecini de treabă

Biografia gimnastei Gabriela Potorac a fost tradusă în maghiară datorită concursului CEE Spring (Commons, PD)

Încă o lună până la sfârșitul concursului, dar deja putem trage unele concluzii.

Concursul de scriere CEE Spring a adunat din nou peste 30 de țări și comunități din Europa Centrală și de Est. De la sfârșitul lunii martie utilizatorii Wikipedia au scris deja circa 3.400 de articole despre istoria regiunii, politică, geografie și biografii — tot mai aproape de ținta finală: 10.000 de articole în 30 de limbi.

Utilizatorii Wikipediei române au scris deocamdată aproape 70 de articole, majoritatea fiind biografii ale unor femei celebre. Datorită concursului, cititorii pot afla acum mai multe despre actrița rusă Svetlana Hodcenkova sau cercetătoarea maghiară Edith Farkas. Apropo, știați că Edith Farkas a condus cercetările ozonului în lume vreme de tocmai 30 de ani?

Da, utilizatorii români au scris destul de puțin. Dar vestea bună e că despre România și Republica Moldova s-a scris destul de mult. Utilizatorii maghiari ne fac surpriză după surpriză prin cele circa 80 de articole despre spațiul românesc, în mare parte biografii ale sportivelor românce. Maghiarii nu sunt singurii vecini care ne ajută. Bulgarii au scris 27 articole, iar ucrainenii 23. Dar concursul încă mai continuă, și așteptăm articole noi.

Mai aveți timp să intrați pe pagina concursului și să participați! Anul acesta, fondul de premii constă din certificate de cumpărături la magazine online; nu ratați ocazia să câștigați unul din ele.

Legături utile

Contacte

Comments are closed.