Wikimedia CEE Spring article contest

СИЕ Пролет на Викимедиината конференција 2016

Слика:Групна фотографија на локалните организатори на СИЕ Пролет 2016 (Jason Krüger, CC-BY-SA 4.0)

Викимедиината конференција е годишен собир на Викимедиините ограноци, кориснички групи и тематски организации. На собирот, Викимедијанците разговораа, разменуваа идеи, учеа и бараа нови начини на соработка помеѓу нив. Оваа година, конференцијата се одржа во Берлин од 22 април (петок) до 24 април (недела). Локалните и меѓународните организатори на СИЕ Пролет 2016 беа исто така дел од конференцијата, на која зборуваа за натпреварот, неговите предизвици и резултати. И бараа нови начини за напредок. Погледнете како помина нашето присуство на Викимедиината конференција 2016.

Слика:Викимедијанци од Средна и Источна Европа. Помеѓу нив, многу учесници, координатори и поддржувачи на СИЕ Пролет 2016 (Wpedzich, CC-BY-SA 4.0)

 

Слика:Летоци за СИЕ Пролет 2016, дизајнирани од корисникот Aktron (Jason Krüger, CC-BY-SA 4.0)

 

Слика:Локалните организатори на СИЕ Пролет го покажуваат својот ентузијазам за резултатите од натпреварот (Wpedzich, CC-BY-SA 4.0)

 

Слика:Нашиот леток создаден од корисникот Aktron

 

Слика:Никола Калчев, меѓународниот организатор зборува за проектот СИЕ Пролет 2016 пред другите учесници на конференцијата (Wpedzich, CC-BY-SA 4.0)

 

Слика:Тееле Ваалма (локален организатор од Естонија) и Наталија Тимкив (Викимедија Украина) и желката Канкунчик пред нашиот постер (Ilya, CC-Zero)

 

 

Comments are closed.